Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Απόφαση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (16/12/08)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

pou einai h apofash?

Ανώνυμος είπε...

Πρόταση προς τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών ΑΣΚΤ
Τρίτη 14/12/2008
Λένε πως κάποια γεγονότα καταφέρνουν να συμπυκνώσουν όλο τον θυμό που προκαλεί στο κόσμο η συσσωρευμένη καταπίεση. Η δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν ακριβώς αυτό! Ο αναίτιος πυροβολισμός ξεπερνά κάθε αίσθηση δημοκρατικότητας που μπορούσε να υπάρχει στην κοινωνία. Την τελευταία εβδομάδα οι δρόμοι του κέντρου έχουν κατακλειστεί από πλήθος κόσμου, ενώ οι δυνάμεις καταστολής συνεχίζουν ν' απαντούν με βία, συλλήψεις, χημικά ενώ δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν και όπλα.
Η δολοφονία αυτή δεν είναι τυχαία. Δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό που λύνεται με μια απλή καταδίκη ενός αστυνομικού. Είναι πολύ περισσότερο μια πολιτική δολοφονία η οποία εντάσσεται στην ευρύτερη κατασταλτική πολιτική του κράτους. Κάθε φορά που το φοιτητικό και το εργατικό κίνημα κατεβαίνει στους δρόμους και γίνεται πολιτικά επικίνδυνο για το κράτος, η τρομοκρατία και η καταστολή είναι το τελευταίο χαρτί των κυβερνήσεων. Η δολοφονική βία απέναντι σε εκείνους που αγωνίζονται στοχεύει στην τρομοκράτηση και τον παραδειγματισμό όλων, εκβιάζοντας προς την κοινωνική υποταγή.
Δεν είναι ένα γεγονός που δεν το περιμέναμε, δεν ξαφνιαστήκαμε τόσο όσο ισχυρίζονται τα ΜΜΕ, δεν είναι μόνο η δολοφονία του Αλέξη, ο κατάλογος είναι μακρύς: η δολοφονία του 15χρονου Καλτεζα, του Νίκου Τέμπονέρα από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, η πρόσφατη δολοφονία μιας γυναίκας στη Λευκκίμη της Κέρκυρας στις κινητοποιήσεις για τους ΧΥΤΑ, καθώς επίσης και του Πακιστανού μετανάστη σε διαμαρτυρία για να δοθεί πράσινη κάρτα. .
Ηθικός αυτουργός αυτής της δολοφονίας είναι η κυβέρνηση. Η ένταση της κρατικής καταστολής, οι συνεχείς αυθαιρεσίες και τα σκάνδαλα, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι αντεργατικοί νόμοι σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση συνθέτουν έναεκρηκτικό σκηνικό. Μια γερή γεύση καταστολής βιώσαμε κι εμείς δύο χρόνια πριν, στις φοιτητικές κινητοποιήσεις. Έτσι, λοιπόν, η δολοφονία του Αλέξη έρχεται να προσδεθεί ως κρίκος στην μεγάλη αλυσίδα που μας "σφίγγει" τα τελευταία χρόνια. Αυτή η πολιτική έχει βαφτεί με αίμα, είναι δολοφονική. Τόσο η κυβέρνηση αυτή, όσο και η "βουλή των Ελλήνων" δεν είναι δική μας, δεν μας εκπροσωπεί!
Η ένταση της κοινωνικής αυτής εξέγερσης είναι πρωτόγνωρη για ελληνική κοινωνία. Για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση διάφορα κομμάτια της νεολαίας, με πρωτοπόρους τους μαθητές, κινητοποιούνται, συγκρούονται, και χρησιμοποιούν μαζικά τις πιο ριζοσπαστικές πρακτικές. Κύμα κινητοποιήσεων σε διεθνή κλίμακα έχει δημιουργηθεί στη μνήμη του δολοφονημένου και σε ένδειξη αλληλεγγύης στους εξεγερμένους, ενώ, συγκεντρώσεις, πορείες και συμβολικές επιθέσεις σε ελληνικά προξενεία έχουν πραγματοποιηθεί σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις, στις ΗΠΑ, στη Μόσχα, και αλλού.
Αυτός ο αγώνας δεν εξαντλείται με την καταδίκη της αστυνομίας, ούτε με το χάϊδεμα των αυτιών της νεολαίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μας ξεπερνάει σε μέγεθος και δυναμική και απαιτεί ριζικότερες αλλαγές. Αν το κάλεσμα όλου του πολιτικού κόσμου είναι για κοινωνικό εφησυχασμό και "επιστροφή στην ομαλότητα", τότε εμείς θα απαντήσουμε δυναμικά με ευρύτερες και διαρκείς κινητοποιήσεις.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Να αφοπλιστούν οι αστυνομικές δυνάμεις
Κατάργηση των ΜΑΤ
Να καταργηθεί ο χημικός πόλεμος εναντίον των διαδηλωτών. Καταγγέλλουμε την καταπάτηση του δικαιώματος να διαδηλώνουμε.
Να σταματήσει η ατιμωρησία των ενόχων.
Την άμεση απελευθέρωση ΟΛΩΝ των συλληφθέντων στις κινητοποιήσεις
Δηλώνουμε αλληλέγγυοι σε φυλακισμένους, μετανάστες, εργαζόμενους και μαθητές.
Καταδικάζουμε την άγρια καταστολή, η οποία δε σταμάτησε ούτε μετά τη δολοφονία της 6ης Δεκέμβρη, όπως επίσης και την προκλητική και ασεβή γραμμή υπεράσπισης του ειδικού φρουρού.
Τέλος, ελπίζουμε ο 15χρονος μαθητής να είναι το τελευταίο θύμα της κρατικής βίας και αυθαιρεσίας. Ελπίζουμε να μην ξεχάσει κανείς τόσο εύκολα για άλλη μια φορά.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:
Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των μαθητών και φοιτητών
Παράσταση διαμαρτυρίας στις δίκες των συλληφθέντων
Συνεχείς διαδικασίες συντονισμού στο εσωτερικό της κατάληψης της Α.Σ.Κ.Τ. και με άλλες καταλήψεις
Πολύμορφες δράσεις στην κατάληψη και οργάνωση καλλιτεχνικών γεγονότων
Καλούμε τους εργαζόμενους σε χώρους τέχνης και τους δημιουργούς να έρθουν στη κατάληψη στη κατεύθυνση κοινών συζητήσεων και δράσεων.


YEAHH!!!

Ανώνυμος είπε...

αυτή είναι η πρόταση που τελικά ψηφίστικε

Ανώνυμος είπε...

aurio erhome stin sholi,eime 34 hronon kai emeis oi palioteroi kalotehnites argoume na parpoume mpros!!!
twra arxizoun ola!!!!!
aeraaaaaaaaa!!!