Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις δηλώσεις που έγιναν σε δελτία ειδήσεων σχετικά με την γενική συνέλευση της Α.Σ.Κ.Τ. (που έγινε στις 16/12/2008) για «την συμμετοχή εξωτερικών παραγόντων» στην απόφαση για κατάληψη της σχολής, θέλουμε να τονίσουμε ότι η συνέλευση πραγματοποιήθηκε με βάση τη νόμιμη διαδικασία που είναι καταγεγραμμένη στο καταστατικό της σχολής. Ψήφισαν όλοι οι φοιτητές που είχαν προσέλθει και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ήταν: 95 ψήφοι υπέρ της κατάληψης, 13 κατά της κατάληψης, 3 υπέρ της αποχής. Η όλη διαδικασία και τα προαναφερθέντα αποτελέσματα είναι καταγεγραμμένα στο βιβλίο των πρακτικών της σχολής, όπως γίνεται πάντα.

Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας ως πρακτική των Μ.Μ.Ε. δεν είναι κάτι καινούριο. Συμβαίνει κατ΄ εξακολούθηση και είναι πρόσφατες οι μνήμες και οι καταγραφές που έχουμε για τη στάση τους και κατά τη διάρκεια των φοιτητικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούσαμε δυο χρόνια πριν. Καταδικάζουμε τη στάση αυτή παραποίησης της πραγματικότητας με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Ως φοιτητές τηρούμε τις διαδικασίες και πραγματοποιούμε μαζικές γενικές συνελεύσεις, ειδικά μετά από την τραγική δολοφονία της 6ης Δεκέμβρη.

Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό να λέγονται πράγματα περί «υποκινητών» ή περί «εξυπηρέτησης σκοτεινών συμφερόντων», όταν οι φοιτητές κινητοποιούνται κατά της αδυσώπητης αστυνομικής βίας που δολοφονεί.

ΜΗΠΩΣ ΑΠΛΑ ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΥΠΟΚΙΝΟΥΝΤΑΙ;

ΜΗΠΩΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΟΥΝ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ;